Stevia bitkisi nasil kullanilir

stevia şeker otu kullanımı

Stevia (şeker otu) bitkisi nasıl kullanılır


Doğal tatlandırıcı özelliği, stevia bitkisinin yapraklarında bulunur. Çay, kahve gibi içeceklerinin tatlandırılması için, doğrudan stevia bitkisinden koparılan bir yaprak içeceğin içine katılabilir. Bu gibi içecekler için kurutulmuş stevia yaprakları da kullanılabilir. Bir yemek kaşığı kurutulmuş stevia yaprağı, bir büyük su bardağı dolusu toz şeker tadına eşdeğerdir. Tat olarak normal şekeri aratmayacak bir tat verir. Sıcak soğuk tüm içeceklerin tatlandırılmasında kullanılabilir.

Ayrıca taze veya kurutulmuş şeker otu yapraklarını kullanarak tatlandırıcı bir öz üretebiliriz. Stevia bitkisinden 1 litre tatlandırıcı üretebilmek için mutfakta yapılacak basit bir işlem yeterli olacaktır. Bunun için 1 litre suya 3 yemek kaşığı kurutulmuş stevia şeker otu yaprağı katıp, kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Daha sonra tüm şifalı bitkilerde olduğu gibi 10 dakika demlenmeye bırakın. Burada elde edilen stevia özü, tamamen doğal bir tatlandırıcı şuruptur. Süzgeçten geçirilen demlenmiş stevia suyunu tüm tatlılarda, tüm şeker gerektiren yiyecek ve içeceklerinizde kullanılmak üzere buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


0 yorum: